Vår workshop för ökad insikt är första steget på er förenings nya beredskapsresa. Workshopen kan genomföras fristående eller följas upp med våra digitala kurser för varje krisområde. Ni avgör vad som passar utifrån era behov och resurser.
HemmaBeredskaps Insiktsworkshop ger er en tydlig metod och digitala verktyg för att starta denna viktiga resa. Ni börjar med att bjuda in styrelsen till ett möte där vi gemensamt skapar insikter och formulerar konkreta planer som sätter er på vägen mot en tryggare framtid.
Denna workshop ger er möjlighet att tillsammans reflektera och bygga en gemensam vision för föreningens roll – inte bara för att skapa trygghet för medlemmarna, utan som en aktiv del av Sveriges civila krisberedskap.
Är vi redo att gå vidare med digitala kurser för att skapa en krisberedskapsplan som omfattar vatten, matlagning, hygien och värme?
Med stöd av vår metod blir denna workshop ett inspirerande första steg för att etablera er förening som en stark och förberedd samhällsaktör.
Workshopen börjar med en inbjudan till möte till styrelsen för att påbörja denna resa, en resa för att skapa nya insikter och konkreta planer att realisera!
Till er hjälp har ni HemmaBeredskaps metodik som kommer vägleda er genom denna process.
Som medlem i styrelsen har du en avgörande roll för att säkerställa att er förening är förberedd när det oväntade sker.
Nu när ni har börjat prata om hur er förening kan bli en del av Sveriges civilförsvar och ta ert samhällsansvar på allvar, är det dags att ta nästa steg.
Bjud in alla i styrelsen till en insiktsworkshop där ni tillsammans fördjupar er i ett antal frågeställningar med målet att komma fram till vilken typ av förening ni vill vara i ett krisläge.
Att bygga upp en beredskap och bli en del av civilförsvar är inte bara ett praktiskt arbete, det är också en fråga om vilka värderingar ni vill förmedla för er förening.
Varför en insiktsworkshop?
Den här workshopen ger er möjligheten att reflektera tillsammans och skapa en gemensam vision och strategi för hur ni vill bidra – både till era medlemmar och till samhället i stort.
Hur ska ni genomföra insiktsworkshopen?
Agenda och planering:
Nu när ni har bestämt er för att genomföra en insiktsworkshop för att fördjupa era kunskaper om föreningens roll i Sveriges totalförsvar, vill jag ge er en tydligare bild om upplägget av workshopen.
Det här blir ett tillfälle för er att både lära er nya saker och fatta gemensamma beslut om vilken typ av förening vi vill vara när det gäller hemberedskap och krisberedskap.
Workshopens syfte:
Målet med workshopen är att skapa en gemensam förståelse för hur er förening kan bidra både till era egna medlemmars säkerhet och till det bredare samhällsansvaret inom Sveriges civilförsvar.
Ni ska identifiera vad ni vill uppnå och hur ni ska organisera er för att ta ansvar på ett hållbart och effektivt sätt.
Nu när ni har haft er insiktsworkshop och diskuterat föreningens roll i Sveriges civilförsvar, är det dags att säkerställa att allt ni har kommit fram till blir dokumenterat ordentligt.
Att ni dokumenterar era beslut och insikter från workshopen är inte bara viktigt för att följa upp ert arbete, det ger även också en tydlig riktning framåt och säkerställer att alla i styrelsen har samma förståelse för vad ni har beslutat.
Därför har vi skapat ett formulär,
Protokoll från Insiktsworkshop, där ni kan samla alla era beslut och idéer på ett strukturerat sätt.
Det här protokollet kommer att vara ett levande dokument som ni kan referera till när ni planerar och genomför de åtgärder ni kom fram till under workshopen.
Här hittar ni alla dokumentmallar som behövs i ert arbete, dessa mallar täcker alla de verktyg ni behöver för att kunna planera, genomföra och följa upp ert arbete på ett smidigt och effektivt sätt.
Vi vill betona hur viktigt det är att ni går igenom ett antal kontrollfrågor för att dubbelkolla att alla aspekter har täckts.
Genom att göra det kan ni vara trygga i att ni har gjort ett gediget arbete och inte lämnat några lösa trådar.
Den andra övergripande fråga att ta ställning till är:
Ska vi gå vidare med digitala kurser för en beredskapsplan i kris?
Läs mer im våra digitala kurser i kris under menyn INSIKTER.